עורך דין גירושין – עודד וולף בעל ניסיון רב
- ליווי מקצועי לאורך כל תהליך הגירושין
- התאמה אישית למצבים רגישים
- מומחיות בניהול משא ומתן להסכמי גירושין
- תמיכה משפטית בשמירה על זכויות
דף הבית » עורך דין גירושין
עו"ד לענייני גירושין, עודד וולף, מומחה בייצוג בהליכי גירושים, הסכמי גירושים לזוגות ללא ילדים, הסכמי גירושים למשפחות עם ילדים, ליווי בקביעת תשלומי מזונות הוגנים עד גירושים בהסכמה כמו גם עריכת הסכם גירושים המותאם לשני הצדדים.
עו"ד עודד וולף הוא עורך דין לענייני משפחה המתמחה בכל התחומים הקשורים לתהליכי גירושים ודיני משפחה, כמו גם עריכת הסכמי ממון, ייפוי כוח מתמשך ועוד.
מעבר לידע והניסיון המקצועי בעולמות המשפט, עו"ד עודד וולף מביא אתו ראיה אנושית ומקצועית רחבה המייצרת ערך מוסף ומשמעותי לכל לקוחותיו בתחום הגירושים ודיני המשפחה.
מוזמנים ליצור קשר לשיחת ייעוץ ללא התחייבות ובגובה העיניים.
עורך דין גירושין – עודד וולף בעל ניסיון רב
"עורך דין מקצועי מתחשב ובא לטובת הלקוח. שמח שהכרתי אותו ושכרתי את שירותיו"
לירן שובל
"עו"ד עודד וולף היה מאוד מקצועי, טיפל במקרה שלי במהירות, מקצועיות ועם תוצאות טובות יותר משחשבתי שאפשריות. מומלץ בחום רב!"
יעל עובד
"עורך דין עודד וולף סייע לנו רבות וללא פשרות הפך את הקערה על פיה בדקה ה90 כשכולם המומים ממסוגלותו ויכולת הביצוע לחפש את הצדק בהצלחה גדולה איפה שעורכי דין אחרים הרימו ידיים"
אפרת אברגיל
ניסיון וותק
משרדנו פועל מעל ל-20 שנים בתחום דיני המשפחה ומלווה לקוחות בתיקים מורכבים ומגוונים.
יחס אישי ומקצועי
אנו מעניקים יחס אישי ומסור לכל לקוח, עם זמינות ושקיפות מלאה לאורך כל התהליך המשפטי.
מומחיות בתחום דיני המשפחה
צוות עורכי הדין שלנו מומחים בנושאי גירושין, משמורת ילדים, הסכמי ממון, ירושות וצוואות.
הצלחות מוכחות
המשרד שלנו זוכה להצלחות רבות בתיקים משפטיים מורכבים ומשיג את התוצאות הטובות ביותר עבור לקוחותיו.
עו"ד גירושים הוא עורך דין לענייני משפחה שיש לו מומחיות וניסיון רב בענייני גירושים. הוא יטפל בכל הליכי הגירושים, יכין תביעות לפי הצורך, יכין הסכם גירושים, ייצג את העמדה שלך בבית המשפט, בדיוני הוכחות, יגיש בשמך בקשות ביניים, ויסייע לך להתמודד בהליך הלא פשוט של פרידה ועד לגירושים ואחריהם. גירושים
כשאתם מחפשים עו"ד לענייני גירושין חשוב לבדוק שיש לו ניסיון מוכח בתחום. לא כל עורך דין לענייני משפחה ידע להציג את הצד שלכם באופן הטוב ביותר, לשמור על האינטרסים שלכם ולדאוג שמי שפנה אליו לסיוע בתהליך גירושים, יסיים את התהליך עם כמה שפחות כאב ועם אפשרות לפתוח בחיים חדשים.
הדבר נכון על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בגירושים עם ילדים, משום שבמקרה כזה הרבה פעמים נוצרות מלחמות לא פשוטות בין בני הזוג לשעבר, וחשוב לוודא שהאינטרס שלכם נשמר ללא אף פגיעה בילדים. עורך דין גירושים צריך לדעת לייעץ ללקוחות שלו לא להילחם על הגב של הילדים, ולא להפוך אותם לכלי ניגוח בצד השני או קלף למיקוח במשא ומתן. כל זאת, תוך שמירה על האינטרסים של הלקוח או הלקוחה. שכמובן, צריכים לבוא לידי ביטוי בהסכם הגירושים.
צרו איתנו קשר בדרכים הבאות:
שעות פעילות המשרד הן בימים א'-ה' בשעות: 8:00-18:00
משרד בנס ציונה: דרך הנפת הדגל 7, בניין C, "יובלים", נס ציונה
כאשר מתחילים בהליך גירושים, הצעד הראשון הוא פתיחת הליך "ישוב סכסוך". רק לאחר שהליך זה מסתיים יכול בן הזוג שפתח ראשון את הליך "ישוב סכסוך", להיות הראשון שיגיש תביעות לערכאה המשפטית שבה יבחר. חשוב להבין שעל פי החוק בישראל רק בית דין רבני יכול לאשר גירושים (בין בני זוג יהודים) באמצעות גט שהגבר נותן לאישה, כל שאר הליכי הגירושים – מזונות, זמני שהייה, חלוקת רכוש – יכולים להתקיים בבית משפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני.
כיוון שיש הבדל בין שתי הערכאות השיפוטיות הללו, יש הרבה משמעות למקום שבו מגישים את התביעה לגירושים. גירושים בית דין רבני מתנהל בעיקר על פי ההלכה היהודית, ואילו בית משפט לענייני משפחה מתנהל על פי חוקי המדינה. מקובל להגיד שבהליכים ברבנות יש יתרון לאישה, ושנוטים לפסוק לטובתה בכל הנוגע למזונות ילדים ומשמורת. עם זאת, אם האישה תואשם בבגידה תוך כדי הנישואים, היא יכולה למצוא את עצמה כשידה על התחתונה. בבית משפט לענייני משפחה כל מקרה נידון לגופו על פי חוקי המדינה, והנטייה היא שוויונית יותר. בכל מקרה, מומלץ כבר בשלב ההתחלתי, עוד לפני הגשת הבקשה ליישוב סכסוך, להתייעץ עם עורך דין מזונות ולקבל המלצה שמתאימה למקרה המיוחד שלכם.
החוק להסדר התדיינות בסכסוכי משפחה תשע"ה-2014, קובע שכאשר בני זוג רוצים להתגרש הם חייבים, לפני שהם מגישים את התביעה לבית משפט לענייני משפחה או לבית הדין הרבני, לפנות ליחידת הסיוע שליד בית המשפט.
ההליך הראשוני, עוד לפני פתיחת תיק גירושים, כולל הגשת בקשה ליישוב סכסוך במזכירות בית המשפט והגעה לפחות לפגישה אחת שמכונה "פגישת מהו"ת" (מידע, היכרות ותיאום) ביחידת הסיוע. בפגישה ייעשה ניסיון גישור בין הצדדים על ידי עובדות סוציאליות שיסבירו את ההליך המשפטי והשלכותיו, ויציגו לזוג את האפשרות להגיע להסכם הגירושים, חלוקת הרכוש, המזונות וזמני השהייה בהסכמה וללא מעורבות בית המשפט (מלבד לצורך אישור הסכם הגירושים).
העובדות הסוציאליות יכולות לזמן את הזוג לפגישות נוספות (עד 4 מפגשים), בניסיון לגשר ביניהם. אבל אם לא הייתה הסכמה, הן יאשרו שהתהליך הגיע לסופו, ואז ניתן להגיש תביעת גירושים בבית המשפט או בבית הדין הרבני ולהגיע להסכם שלא בהסכמה בהתאם להחלטת השופט או הדיינים.
את הליכי הגירושים אפשר לחלק להסכם גירושים שמסדיר את ענייני הרכוש, המשמורת והמזונות ולגט גירושים.
הסכם גירושים יכול להיות מאושר בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין רבני, אבל גט אפשר לקבל רק בבית הדין הרבני. גם אם יש הסכם גירושים מאושר בבית משפט, וגם אם בפועל הזוג כבר לא גר ביחד, הרכוש מחולק ביניהם, הילדים מחלקים את זמנם בין ההורים והמזונות משולמים מדי חודש – הזוג מבחינה חוקית עדיין נחשב נשוי כל עוד בית דין רבני לא אישר את הגט.
בשלב זה, לאישה יש זכות לדרוש מזונות אישה שחובה על האיש לשלם כל עוד הם נשואים, ומזונות אלה יתבטלו רק לאחר שהגירושים יאושרו לאחר נתינת הגט בבית הדין הרבני.
את כל ההליכים בבית המשפט אפשר לעבור בהסכמה או ללא הסכמה ללא עורך דין. עם זאת, ללא ליווי של עורך דין מומחה בענייני גירושין, ייתכן שתמצאו את עצמכם כבולים ומחויבים להחלטות שהיו נכונות לשעתן, כשבטווח הארוך הן הופכות את החיים לבלתי אפשריים. למשל, תשלום מזונות גבוה, שמתברר בטווח הארוך שלא ניתן לעמוד בו, חלוקת זמני שהות שמתאימים לילדים בגיל הצעיר אך כשהם מתבגרים זה מתברר כלא מתאים ועוד. כדי למנוע מכם הרבה קשיים בהמשך, מאוד מומלץ לפנות לעורך דין ולא לסמוך על תחושות בטן או עצות מאנשים לא מקצועיים.
הסכם גירושים אמור להסדיר את החיים לאורך זמן לאחר הגירושים, ולרוב אין צורך בשינויים. עם זאת, לעתים בשל שינויים בנסיבות החיים, למשל, מעבר דירה, מעבר לפרק ב' או שינוי משמעותי בהכנסות הצדדים, אז מתעורר הצורך בשינוי הסכם הגירושים. ניתן לשנות את ההסכם בכל שלב, בהסכמה או כחלק מהליך של תביעה חדשה.
לפני הכל והרבה מעבר לכל נושא שעולה בהסכם הגירושים אני חייב לומר,
הסכם הגירושים הוא למען הילדים אבל גם למענכם, ההורים. צריך לזכור ולהבין שהחיים דינמיים, לא משנה עד כמה ההסכם יהיה מקיף – לעולם בהמשך החיים יהיו דברים שאינם נכללים בהסכם ולכן השאיפה שלנו היא שמעבר להסכם שיהיה קביל בבית המשפט, ההסכם שייערך יחד אתכם, יהיה הסכם מכבד והגיוני כך ששני ההורים יוכלו להמשיך את חייהם בשלווה תוך כבוד הדדי – הרבה יותר טוב מאשר לרוץ לבתי המשפט מכל סיבה שהיא.
נושא | פירוט |
הגדרת חלוקת רכוש | מדובר על הנכסים המוחשיים כמו דירה, רכבים, כספי חשבונות וגם נכסים כגון פנסיה, קרן השתלמות, זכויות סוציאליות נוספות וגם מניות, אופציות ועוד. |
משמורת הילדים והסדרי שהות | שימו לב שכיום בתי המשפט כבר לא מאמצים את "חזקת הגיל הרך" ולמעשה רוב המשמורות נקבעות באופן שוויוני בין האם לאב. הסדרי שהות צריכים להתייחס לימי חול, סופ"ש, חגים וחופשות בארץ ובחו"ל |
קביעת דמי מזונות ילדים | עבור הוצאות מזון, לבוש, חינוך , מדור ועוד. כיום בתי המשפט נוטים לקבוע את גובה המזונות עפ"י כושר השתכרות ההורים ומשמורת הילדים. |
קביעת הוצאות חריגות | קביעת הוצאות חריגות – זה השלב שבו מנסים עד כמה שניתן להגדיר מהן ההוצאות הנוספות מעבר למזונות החודשיים הקבועים. למשל, טיפולי שיניים, טיולים לחו"ל, שיעורי נהיגה, מעונות אוניברסיטה או עזרה בשכר דירה, עזרה בלימודים גבוהים ועוד. |
הסכם הגירושים צריך להסדיר את כל מה שעומד במחלוקת בין בני הזוג לקראת הגירושים: הסדרי השהות והמשמורת על הילדים, חלוקת הרכוש, וגובה המזונות.
אם ישנה הסכמה בסיסית בין בני הזוג, הם יכולים לפנות יחד לעורך דין גירושין שיסייע להם לנסח את ההסכמות בצורה משפטית. לאחר מכן, כל שנותר להם הוא לחתום על המסמך, ואז להעביר למזכירות בית המשפט כדי לקבל חתימת שופט על ההסכם. גם אם הגעתם להסכם הגירושים רק לאחר תהליך גישור או תיאום הורי או כל תהליך אחר בהסכמה – ההליך הוא זהה. עליכם לחתום ולקבל את אישורו של בית המשפט להסכם.
אישור בית המשפט מהווה את החותמת האחרונה, ומכאן ואילך עליכם להקפיד ולשמור על כל הסעיפים בצורה מדויקת. להסכם יש תוקף של פסק דין מחייב.
כאמור, הגירושים עצמם מאושרים לאחר שהאישה קיבלה גט מהבעל בבית דין רבני. לכן, באופן עקרוני, אפשר להתגרש גם בלי הסכם גירושים.
עם זאת, לא מומלץ לעשות זאת. תהליך הגירושים כולל הפרדה בין בני הזוג בתחומי חיים שהם חלקו יחד כנשואים: בית ורכוש, משמורת על הילדים, הכנסות שוטפות. גם אם בעת הגירושים היו בין בני הזוג הסכמות כלשהן, כל עוד הן לא מעוגנות בהסכם משפטי מחייב, אחד מבני הזוג או שניהם עלולים להתחרט או למצוא את עצמם בתנאי חיים שהשתנו ולבקש שינויים.
בהעדר הסכם מחייב הם עלולים להיכנס למאבקי כוחות ארוכים ומתישים. לכן ההמלצה החד משמעית היא להתגרש רק עם הסכם גירושים שמסדיר את החיים שלאחר הפרידה ומחייב את שני בני הזוג לעמוד בהסכמות ביניהם.
טבלאות נתונים וסטטיסטיקות (למ"ס) על גירושים בישראל
יש עלייה מתמדת במספר המתגרשים בישראל.
האוכלוסייה בישראל גדלה משנת 1970 ועד 2020 פי ~3 בעוד שיעור הגירושים באוכלוסייה גדל פי ~6.
שנה | זוגות מתגרשים |
1970 | 2,442 |
1980 | 4,439 |
1990 | 6,325 |
2000 | 10,723 |
2010 | 13,042 |
2020 | 15,307 |
הגיל שבו מתגרשים הכי הרבה בשנת 2020 נע בין 40-44 גם לגברים וגם לנשים.
לפירוט המלא כנסו >>>
רוב המתגרשים בשנת 2020 היו נשואים 10-14 שנים.
לפירוט המלא כנסו >>>
במידה ואין הסכמה מוקדמת שכזו מצידה של אשתך, כל נכס שמתקבל בירושה אינו מהווה נכס בר איזון בגירושין עפ"י חוק יחסי ממון
עפ"י דין, אשתך יכולה לכפות עליך מכירה של הדירה במידה ואתה מסרב. יש לך כמובן את האופציה להציע לה לרכוש את חלקה ולהשאיר את הדירה בחזקתך (האופציה המועדפת). במידה ובכל זאת היא תרצה למכור, היא יכולה להגיש כנגדך תביעה לפירוק שיתוף – הליך שלא מומלץ להיכנס אליו מהרבה סיבות.
כן, בהחלט. יש אפשרות להגיע להסדר תשלומים נח יותר עם הביטוח לאומי. מוזמן לפנות אלי לייעוץ ראשוני.
על פניו, לא נראה שיכולים להיות לו זכויות בנכס רק מעצם השהות בדירה. כמובן שיכול להיות מקרה שיסרב להתפנות, אבל זה כבר קשור לדין אחר.
בהחלט כן, כל עוד לא החרגתם את האופציות בהסכם ממון שאולי ביצעתם. יותר מכך, יש לך זכות להשאיר את חצי מהאופציות בחזקתך ולאו דווקא לקבל את ערך המניה ביום הגירושין. מוזמנת להתקשר אלינו למשרד לייעוץ ראשוני.
ניתן לעזוב את הבית בכל שלב ולא תאבד זכויות כלשהן והזכויות ברכוש המשותף עד מועד עזיבת הבית המשותף לא יפגעו.
עורך דין לגירושין – עודד וולף בעל ניסיון רב
עורך דין לענייני משפחה – עודד וולף, מוביל בייצוג בהליכי גירושים, ייצוג בענייני מזונות, ייצוג יורשים ומתמחה בעריכת צוואות, ירושות, הסכמי ממון, הסכמי גירושים וייפוי כוח מתמשך.
מעבר לידע והניסיון המקצועי בעולמות המשפט, עו"ד עודד וולף, מביא אתו ראיה אנושית ומקצועית רחבה המייצרת ערך מוסף ומשמעותי לכל לקוחותיו בתחום דיני המשפחה. מוזמנים ליצור קשר לשיחת ייעוץ ללא התחייבות ובגובה העיניים.
כל הזכויות שמורות למשרד עורכי דין – עודד וולף
המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ומומלץ להיוועץ עם איש מקצוע מתאים לפני ביצוע כל פעולה.