לוגו שקוף עם כיתוב לבן - עודד וולף משרד עורכי-דין

עורך דין לענייני ירושה

משרד עורך דין עודד וולף

עורך דין לענייני ירושה - עודד וולף

מומחים ומובילים בדיני משפחה, כתיבת צוואות, ניהול צוואות וניהול ירושות ועיזבונות

עו"ד לענייני משפחה, עודד וולף, מומחה בדיני משפחה ובטיפול משפטי בכל הקשור לענייני משפחה החל מעריכת הסכמי גירושין, ייצוג משפטי בתהליכי גירושין, כתיבת צוואות, ניהול ירושות ועיזבונות, עריכת הסכם ממון (לפני נישואים, זוגיות שניה), עריכת ייפוי כוח מתמשך ועוד.

מעבר לידע והניסיון המקצועי של עו"ד עודד וולף בכל הקשור לדיני משפחה, עו"ד וולף מביא אתו ראיה אנושית ומקצועית רחבה המייצרת ערך מוסף ומשמעותי לכל לקוחותיו.

מוזמנים ליצור קשר לשיחת ייעוץ ללא התחייבות ובגובה העיניים.

היו בטוחים שאנחנו, משרד עו"ד מקצועי לכל מה שקשור לצוואות, ירושות ועיזבונות, נדע לכוון אתכם בעדינות וברגישות, נדריך אתכם בכל ההליכים ונעזור לכם למצות ולמקסם את זכויותיכם.

משרד עו"ד לדיני משפחה – עודד וולף, כאן לשירותכם לכל שאלה ועניין.

לוגו מאונך שקוף עודד וולף

עורך דין לענייני ירושה – עודד וולף בעל ניסיון רב

נגן וידאו אודות קבלו ייעוץ משפטי מקיף בענייני משפחה עם עורך הדין עודד וולף, מומחה בדיני משפחה והסדרת מחלוקות אישיות. לחצו לצפייה בסרטון ולקבלת מידע נוסף על שירותי המשרד.
לוגו שקוף עם כיתוב לבן - עודד וולף משרד עורכי-דין
השאירו פרטים
או צרו קשר לשיחת ייעוץ ללא התחייבות ובגובה העיניים
08-8585287
לקוחות מספרים

המלצות על עורך דין לענייני משפחה - עודד וולף

"עורך דין מקצועי מתחשב ובא לטובת הלקוח. שמח שהכרתי אותו ושכרתי את שירותיו"

"עו"ד עודד וולף היה מאוד מקצועי, טיפל במקרה שלי במהירות, מקצועיות ועם תוצאות טובות יותר משחשבתי שאפשריות. מומלץ בחום רב!"

"עורך דין עודד וולף סייע לנו רבות וללא פשרות הפך את הקערה על פיה בדקה ה90 כשכולם המומים ממסוגלותו ויכולת הביצוע לחפש את הצדק בהצלחה גדולה איפה שעורכי דין אחרים הרימו ידיים"

עורך דין לענייני ירושה - עודד וולף
עורך דין לענייני ירושה - עודד וולף

מדוע בוחרים בנו לטיפול בענייני ירושה?

ניסיון וותק

משרדנו פועל מעל ל-20 שנים בתחום דיני המשפחה ומלווה לקוחות בתיקים מורכבים ומגוונים.

יחס אישי ומקצועי

אנו מעניקים יחס אישי ומסור לכל לקוח, עם זמינות ושקיפות מלאה לאורך כל התהליך המשפטי.

מומחיות בתחום דיני המשפחה

צוות עורכי הדין שלנו מומחים בנושאי גירושין, משמורת ילדים, הסכמי ממון, ירושות וצוואות.

הצלחות מוכחות

המשרד שלנו זוכה להצלחות רבות בתיקים משפטיים מורכבים ומשיג את התוצאות הטובות ביותר עבור לקוחותיו.

מהי ירושה?‏

חוק הירושה בישראל קובע מי יורש אדם שנפטר, כיצד מחולק העיזבון שלו, כלומר, כל רכושו, ומסדיר את כל נושא הירושה לפרטיו. עורך דין לענייני ירושה הוא עורך דין לענייני משפחה, שיש לו מומחיות גם בדיני ירושה. עורך דין לענייני ירושה ידע להנחות את היורשים בין כל פרטי החוק ולהבטיח את חלוקת העיזבון בהתאם לחוק, או בהתאם לרצון הנפטר אם הלה השאיר אחריו צוואה.

השורש יר"ש מתייחס להעברה של כל דבר, למשל, חפץ, תכונה, זכות, או מאפיין, מאדם אחד לאדם אחר. לרוב הכוונה היא להעברה בין דורית, מאב לבן או לקרובי משפחה אחרים, אך לא בהכרח. זוהי המשמעות הרחבה ביותר. ירושה במשמעות המשפטית שלה היא העברת הרכוש של אדם שנפטר לאדם אחר. הרכוש שאדם שנפטר משאיר אחריו מכונה גם עיזבון.

מה זה צו ירושה ומה הוא כולל?‏

צו ירושה הוא מסמך שקובע איך צריך לחלק את הירושה בין כל היורשים החוקיים, על פי חוקי הירושה. צו זה מסדיר את הירושה על פי דין, כלומר, את האופן שבו תחולק הירושה בין היורשים החוקיים, ומי נחשבים ליורשים החוקיים, והכול בהתאם לחוק הירושה.

מדובר במסמך רשמי שאותו מקבלים מהרשם לענייני ירושה, אחרי שמגישים בקשה מקוונת או ידנית. הצו רלוונטי רק אם הנפטר לא ערך צוואה, או אם הוא ערך צוואה שלא כוללת את כל נכסיו. אם הוא לא ערך צוואה כלל – כל נכסיו יחולקו על פי צו הירושה. אם ערך צוואה אך יש נכסים שאינם כלולים בה – רק נכסים אלה יחולקו על פי צו הירושה.

בקשות לצו ירושה/צו קיום צוואה שהוגשו לרשם לענייני ירושה

שניםהיקף בקשות
202073,197
202181,505
202291,378
לוגו מאונך שקוף עודד וולף

עורך דין מזונות – עודד וולף בעל ניסיון רב

התייעצות עם עורך דין לענייני ירושה - עודד וולף

מחפשים עורך דין לענייני ירושה?

צרו איתנו קשר בדרכים הבאות:

חייגו: 08-8585287

שעות פעילות המשרד הן בימים א'-ה' בשעות: 8:00-18:00

לניווט בוויז

משרד בנס ציונה: דרך הנפת הדגל 7, בניין C, "יובלים", נס ציונה

טיפים חשובים בתחום הירושות

למה כדאי לפנות לעורך דין לענייני ירושה - עודד וולף עורך דין לענייני ירושה

מהו עיזבון?‏

כשאדם נפטר, הוא משאיר אחריו את כל מה שהיה שייך לו בחייו – רכוש, חשבונות, עסקים, נדל"ן, וכולי. כל הנכסים של הנפטר, כל מה שהיה שייך לו או רשום על שמו, נכללים תחת המושג עזבון.

ישנם רק שלושה יוצאי דופן שלמרות שהיו רשומים על שמו של הנפטר אינם נכללים בעיזבון:
הראשון הוא חברות של הנפטר בקרן פנסיה. כמובן, כספי הפנסיה אינם משולמים בהכרח ליורשיו החוקיים או ליורשיו לפי צוואה אלא לפי רשימת המוטבים שהגדיר המוריש בחייו בקרן הפנסיה.
השני הוא כסף שלפי חוזה צריך לשלם לאחר פטירתו.
השלישי הוא קופת תגמולים שהנפטר היה חבר בה.

מלבד שלושת יוצאי דופן אלה, כל מה שהנפטר הותיר אחריו נכלל בעיזבון, והוא עובר לאחר הפטירה ליורשים בדין, כלומר, בהתאם לצו ירושה, או ליורשים שנקבעו על פי צוואת המנוח.

מי יכול להיות יורש?‏

אם הנפטר ערך צוואה בעצמו או בעזרת עורך דין צוואות לפני מותו והיא עודנה בתוקף, היורש יכול להיות כל אחד, אדם או תאגיד, שהנפטר ביקש להוריש לו את רכושו.

חוק הירושה קובע שכל מי שהיה בחיים בעת פטירת הנפטר, יכול להיות יורש, ובנוסף, גם מי שנולד עד 300 ימים מאז הפטירה. גם תאגידים, עמותות, מוסדות וכולי יכולים להיות יורשים אם הם עומדים בתנאי הצוואה בעת פטירה הנפטר, או בתוך שנה מכניסת הצוואה לתוקף.

ישנם שני יוצאי דופן שפסולים לרשת את הנפטר. האחד, אדם שהורשע ברצח של הנפטר או גרימת מותו, או ניסיון לכך. ההרשעה צריכה להיות על ידי בית משפט, כמובן, ומאחורי זה עומד היגיון פשוט: שאף אחד לא ינסה לזרז את קבלת חלקו בצוואה על ידי נטילת חייו של אחר, שהיא בגדר "הרצחת וגם ירשת" (כפי שאומר אליהו לאחאב, במלכים א', כ"א). השני, אדם שהורשע בכך שהעלים או השמיד את הצוואה האחרונה של הנפטר, או זייף אותה. גם כאן ההיגיון הוא פשוט: הצוואה נחשבת לרצונו של המת ויש לה מעמד משפטי חשוב. אם מישהו חיבל בה, זייף אותה, רימה (וככל הנראה עשה זאת מתוך מטרה להרוויח ממנה) – הוא יאבד את זכותו להנות ממנה ולקבל בזכותה כל חלק בעיזבון.

ומה עושים אם אין צוואה בתוקף? במקרה כזה, קביעת זהות היורשים נעשית על פי חוק הירושה: בן זוג, ילדיו של הנפטר, הוריו וצאצאיהם, וכן סבו וסבתו וצאצאיהם. בתוך רשימת יורשים אלה יש סדר עדיפויות וקדימויות, והירושה אינה מחולקת שווה בשווה בין כולם.

מבלי להיכנס לכל הפרטים אפשר לומר באופן גס שבן או בת הזוג מקבל מחצית מהעיזבון, וילדיו מתחלקים שווה בשווה בחצי הנותר.  

להתייעצות עם עודד וולף - עורך דין לענייני ירושות

התקשרו עכשיו 08-8585287 או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

מי עוסק בענייני ירושה?‏

בעיקרון, היורשים החוקיים על פי חוק הירושה, או בא כוחם יכולים להסדיר את קבלת צו הירושה או צו קיום צוואה. במקרים רבים בני המשפחה הם היורשים החוקיים, וכדי להימנע מקשיים אישיים, פסיכולוגיים וטכניים, עורך דין לענייני משפחה שמומחה גם לענייני ירושה מטפל בנושא עבורם.

היתרון בפנייה לעורך דין לענייני ירושה הוא שמדובר במומחה לחוקי הירושה. במקרה של חוסר הסכמה או סכסוך בין היורשים, עורך דין לענייני ירושה מציג את העובדות בצורה בהירה מול בית המשפט או בית הדין וכך המקרה מתברר ונמנעת החרפת הסכסוך שיכולה לגרום לקרע בין היורשים. עורך דין לענייני ירושה עוסק גם בעריכת צוואות, בניהול בירוקרטי מול רשם הירושה, בייעוץ במקרים של חוסר הסכמה או סכסוכים, ניהול וחלוקת העיזבון ועוד.

ההבדל בין ירושה על פי צוואה לירושה על פי דין

צוואה היא מסמך שעורך אדם בימי חייו, שמבטא את רצונו לגבי האופן שבו העיזבון שלו יחולק לאחר מותו.

כאשר אדם משאיר אחריו צוואה, הירושה נקבעת על פי רצונו שלו, בדיוק לפי ההוראות שהשאיר. צו קיום צוואה מחייב את היורשים לחלק את הירושה לפי הוראות המנוח.

לעומת זאת, צו ירושה הוא מסמך שמסדיר את חלוקת העיזבון על פי חוק, והוא תקף רק במקרה שאין צוואה של המנוח. במקרה כזה, העיזבון מחולק בין היורשים החוקיים על פי חוק הירושה – בן או בת הזוג, הילדים, הורים וצאצאיהם, נכדים וקרובי משפחה.

מי עוסק בענייני ירושה - עורך דין לענייני ירושה עודד וולף
מה זה צו ירושה - עורך דין לענייני ירושה - עודד וולף

למה כדאי לפנות לעורך דין לענייני ירושה?‏

הפנייה לעורך דין לענייני ירושה יכולה להיות בשלבים שונים בחיים. רצוי לפנות לעורך דין כדי לערוך צוואה מראש. כך אדם יכול להיות בטוח שרכושו יגיע לידי מי שהוא רוצה שיגיע.

עריכת צוואה אצל עורך דין מקצועי תמנע סכסוכים בשל ניסוחים לא בהירים או כאלה שנתונים לפרשנות. עורך דין מקצועי לענייני ירושה יודע לערוך צוואה שלא משתמעת לשני פנים, ומשקפת באופן ברור את רצונו של בעל הצוואה.

כאשר אדם נפטר, רצוי לפנות לעורך דין לענייני ירושה כדי להסדיר את ירושת עזבונו. עורך הדין יכול לפתור שאלות ולמנוע חילוקי דעות באשר לזהותם של היורשים החוקיים, הוא יכול לעזור בנבכי הבירוקרטיה מול הרשם לענייני ירושה, לסייע לייצג בבית משפט או בית דין במקרה שיש צורך בבירור משפטי ועוד.

לוגו מאונך שקוף עודד וולף

עורך דין מזונות – עודד וולף בעל ניסיון רב

לקביעת פגישת ייעוץ עם עו"ד לענייני ירושות - עודד וולף

התקשרו עכשיו 08-8585287 או השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם

כמה עולה לבצע צו ירושה אצל עורך דין?

אפשר לטפל לבד בבקשות מול רשם העמותות ולחלק את הירושה באופן עצמאי בהתאם לצו ירושה או צו קיום צוואה, ואז אין לכך עלויות נלוות.

יחד עם זאת, לעתים מתחילים סכסוכים וויכוחים, וכולם בתקופה רגישה גם כך בשל האבל על הנפטר. עו"ד לענייני ירושה יכול להסדיר את התהליך בצורה נעימה, מקצועית, ורגישה, ולחסוך הרבה כאב לב, זמן, משקעים, וגם כסף בטווח הארוך. אין מחיר קבוע לשירותי עו"ד לענייני ירושה, וזה תלוי בשירות שבו אתם מעוניינים.

בכדי לדעת כמה יעלה לכם השירות אותו אתם צריכים, צרו עמנו קשר בהקדם ואנו נשמח לענות לכל שאלותיכם באופן אישי ומקצועי.

מתי צוואה לא תקפה?‏

ישנם מצבים שונים שבהם למרות שאדם ערך צוואה, היא אינה תקפה. כמובן, עדיף לערוך צוואה בכתב אצל עורך דין וכך להבטיח את תוקפה ושתהיה כתובה בצורה ברורה ושאינה משתמעת לשני פנים.

לעתים כאשר אדם נמצא ממש לפני מותו, הוא יכול לשנות את דעתו ולשנות את הצוואה שכתב שנים קודם לכן. במקרה של שינוי הצוואה צריך לוודא שהאדם עשה זאת מרצונו החופשי ולא בשל לחץ של אדם אחר עליו, אחרת הצוואה החדשה לא תהיה תקפה. כמו כן, אם יוכח שהשינוי נעשה בעת שהאדם לא היה צלול בדעתו, גם אז השינוי בצוואה לא יהיה תקף, והעיזבון יחולק לפי הוראות הצוואה המקורית.

ישנה גם אפשרות שאדם ערך צוואה בגיל צעיר מאוד, ומאז השתנו מאוד נסיבות חייו אך הוא שכח מקיומה. במקרה כזה, שמכונה "צוואה שנשתכחה" אין פסילה אוטומטית של הצוואה, אך אם יוכח שהנפטר רצה לחלק את הרכוש אחרת, ויוכח ששכח מקיומה של צוואה אחרת, ויוכח שהצוואה שנשתכחה אינה מייצגת את רצונו האמיתי של הנפטר – אזי היא לא תהיה תקפה.

כמה עולה לבצע צו ירושה אצל עורך דין - עודד וולף עורך דין לענייני ירושה
שאלות נפוצות

עורך דין לענייני ירושות, עודד וולף עונה לשאלות

אם הנפטר השאיר צוואה – עיזבונו יינתן למי שקבע הנפטר בצוואה. אם אין צוואה, העיזבון אמור להתחלק חציו לבן או בת הזוג וחציו השני נחלק באופן שווה בין הילדים. אם אין ילדים, העיזבון מתחלק בין, בן או בת הזוג ובין הוריו, אחיו ואחיותיו, ובהעדרם, הירושה עוברת לסבו וסבתו של הנפטר. אם אחד מהיורשים החוקיים אינו בין החיים, החלק שלו מתחלק בין יורשיו החוקיים.

רכושו של אדם שנפטר ללא בן/בת זוג וללא ילדים או יורשים חוקיים אחרים עובר לרשות המדינה. לצורך זה ישנה ישות המכונה "האפוטרופוס הכללי" במשרד המשפטים, והוא מקבל לידיו את העיזבון של הנפטר. המדינה מחלקת את כספי העיזבונות לפי קריטריונים מסוימים בין גופים ועמותות שעומדים בתנאים שקובעת וועדה ייעודית (וועדת עיזבונות).

בעקרון על מי שנישא משנת 1974 ואילך, לא חלה חזקת השיתוף, ולכן רכוש בני הזוג אינו מתחלק באופן אוטומטי שווה בשווה לאחר גירושים. לפי חוק יחסי ממון, ירושה או מתנה שהתקבלו בתקופת הנישואים יהיו שייכים רק לבן הזוג שקיבל אותם. זאת אלא אם הוכחה כוונת שיתוף – בעיקר בנכס שהתקבל בירושה. למשל, אם שני בני הזוג גרו יחד בנכס שאחד מהם קיבל בירושה, או אם שניהם נהנו מהשבחת הנכס ותשואה, אזי אפשר להוכיח כוונת שיתוף, ואז ירושה זו מתחלקת שווה בשווה בין שניהם.

כחלק מההליך לקבלת צו ירושה, הרשם לענייני ירושה מפרסם הודעה בעניין העיזבון בעיתונות, על מנת לאפשר לבעלי עניין להתנגד לצו הירושה. יכול להיות שתמצא צוואה ישנה, או שיופיע טוען חדש לירושה. צו הירושה מסדיר את ההליכים כדי שחלוקת העיזבון תתקיים לאחר שהתבררו כל חילוקי הדעות ויש לו תוקף משפטי מחייב כלפי מוסדות כמו לשכת רישום  מקרקעין, בנקים ועוד.

נושאים בעמוד

מאמרים נוספים בנושא עורך דין לענייני ירושה

דילוג לתוכן